Blandade insatser av svenskarna under tisdagen.

Under tisdagseftermiddagen var det glädjande nog väldigt svårt att få en plats för att se matcherna. Det var många svenskar igång under dagen, med blandade insatser.

Milos Sekulic inledde dagen på bana tre med att möta 2014 års vinnare Edward Corrie. Britten var numret för stor och vann relativt komfortabelt i två raka set.

Dagens längsta match stod Karl Friberg och Christoffer Solberg för. Cirka tre timmar tog det innan Friberg med brutal kramp kunde slå in matchbollen och vinna avgörande sets tiebreak.

Fred Simonsson hade tung kväll och förlorade mot estländaren Raisma med 6-3 7-5.

Markus Eriksson inledde starkt och tog första set med 6-3 mot åttondeseedade Moraing. Andra set blev

tight och tysken fick med sig det med siffrorna 7-6. I andra set förlorade Eriksson fokus och hamnade i underläge 2-5, då det istället var tysken som helt förlorade koncentrationen. Fjolårsvinnaren Eriksson lyckades vända matchen och vann det avgörande setet med 7-6.

– Jag började väldigt bra, andra set var extremt jämnt. I sista tappade jag fokus helt och blev för arg, det kändes nästan lite uppgivet. Men jag hängde i och lyckades få med mig en seger, det var en väldigt svängig match.

Dagens sista match på bana 3 och kanske dagens mest imponerande insats stod Isak Arvidsson för. 6-0 6-2 mot kvalspelaren Ben Jones och matchen var över på knappa timmen. Davis Cup-spelaren summerade matchen bra direkt efteråt
– Jag spelade bra helt enkelt.

I övrigt blev det segrar för Raisma, Ilkel, Bublik och Kapas.

Tisdagens resultat

Singellottning
Dubbellottning

Onsdagens schema